دستور پخت حلوای طحین

مقدمه حلوای طحین:

اینم یه حلوای دیگه بدون آرد. حلوای طحین به دلیل اینکه بیس اصلیش ارده هست بسیار مغذی.

 

مواد لازم جهت تهیه حلوای طحین
شکر ۱ پیمانه
آب یک چهارم پیمانه
آب‌لیمو یک دوم ق‌چ
ارده ۳۰۰ گرم
دارچین یک چهارم تا یک دوم ق‌چ
وانیل یک چهارم ق‌چ
نمک یک چهارم ق‌چ

 

مراحل پخت حلوای طحین

۱-شکر و آب را در ظرفی ریخته با حرارت ملایم بجوشانید تا زمانی که شکر کاملا در آب حل شود؛ در آخر آب لیمو را اضافه کنید؛ در این مدت با قلمو و آب دایما دیواره های ظرف را ظرف را تمیز کنید تا از شکرک زدن آن جلوگیری شود؛ شیره را از روی حرارت برداشته و یک دقیقه به آن زمان دهید.

۲ـدر این فاصله در ظرفی ارده را گرم کنید تا یکدست و صاف شود تا حدی که دست نسوزاند؛ سپس دارچین؛ وانیل و نمک ر به آن افزوده و خب مخلوط کنید  و بعد شیره داغ را به مخلوط ارده بیفزایید و سریع هم بزنید تا خوب مخلوط شود. حلوا ارده ا در ظرف های مورد نظر ریخته و خوب با دست و ته قاشق فیکس کنید و زمان دهید تا سرد شود؛ سپس سرو نمایید.

 

خواص ارده

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  نام مصری کنجد Sesemt در لیست ۲۰ متر طول گیاهان دارویی Ebers papyrus مصر در ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد ثبت می باشد.
حفاری های اخیر باستان شناسی در ترکیه نشان می دهد که بین سالهای ۹۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد در امپراتوری Urartu که در حال حاضر Armenia می باشد بذر کنجد کاشته می شده و کنجد تولید می شده و از ان ورغن کنجد استخراج و برای مصرف مردم عرضه می شده است.
در داستان علی بابا و چهل دزد در کتاب هزار و یکشب امده است در موقعی که دزدان برای باز کردن قفل عجیبی احتیاج به یک رمز خاص برای باز شدن قفل داشتند نام ( کنجد باز کننده ) انتخاب دشه و با ذکر این رمز درب باز شده است و این نشان میدهد این رمز با نام کنجد در داستان انتخاب شده است. زیرا فکر می کردند که تمام خوانندگان داستان بانام کنجد اشنایی دارند و به علاوه چون کنجد به محض رسید ن از غلاف میوه که به طور ناگهانی باز میشود به بیرون پرتاب می شود لذا این نام را برای باز شدن ناگهانی درب انتخاب کردند.
در حال حاضر تولید کنجد در تمام دنیا درحدود ۲ میلیون تن در سال می باشد که قسمت عمده ان برای روغن کنجد مصرف میشود . چین بزرگترین تولید کننده ان است پس از ان به ترتیب هندوستان ، حبشه ، نیکاراگوئه ، سودان ، مکزیکو ، گواتمالا و سرانجام امریکای شمالی می باشد.
در ایران نیز مقدار محدودی کاشته می شود که دانه ان بیش از ۹۰ درصد برای گرفتن روغن و تهیه ارده برای ساختن حلوا ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه مصرف می شود. که زمستان مصرف میشود وبسیار مفید و پر از انرژی است.
در اروپا و امریکای شمالی روغن کنجد بمقدار زیادی برای تولید Margarine و سایر روغنهای خوراکی با کیفیت بالا مصرف میشود . اشخاصی که معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستند و رژیم کاهش کلسترول دارند و روغن کنجد مصرف می کنند و همین امر موجب شده است که تقاضای زیادی در دنیا برای مصرف روغن کنجد باشد ، زیرا روغن کنجد یکی از منابع غنی چربی های اشباع نشده که از این نظر مورد توجه در رژیم غذایی است ، می باشد.
در هندوستان معمول است که از روغن کنجد ، به عنوان مقوی و ملین و مسهل در سطح وسیعی استفاده می شود.
در فرانسه از روغنن کنجد در ساختن عطرها ، صابونهای و لوازم ارایش استفاده می شود.

خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.

اما حواس‌تان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژی‌زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم‌تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.

منبع: هنر آشپزی

[instalink id=”2″]

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *