مقدمه موس پسته:

فکر نمیکنم کسی باشه طعم پسته دوست نداشته باشه، مگه اینکه متاسفانه حساسیت داشته باشه. موس پسته علاوه بر رنگ جذابی که داره و باعث زیبایی دوچندان میز شما میشه، طعم بسیار لذیذی هم داره. اگه اسپری مخملی هم نداشتین میتونین حذف کنین ولی اگه بزنین که دیگه محشره.

 

مواد لازم جهت تهیه موس پسته
تخم مرغ ۶ عدد
شکر ۱۰۰ گرم
وانیل یک دوم ق‌چ
آب جوش یک چهارم پیمانه
روغن مایع ۱ ق‌س
ارد ۱۸۰ گرم
بیکینگ پودر ۱ ق‌چ
نمک ۱ پر
خامه قنادی ۴۰۰ گرم
طالبی ۵۰۰ گرم
ژلاتین یک دوم ق‌س
اب یک دوم پیمانه

 

مراحل پخت موس پسته

۱-ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید.

۲-سفیده ها را با دور تند همزن بزنید و وقتی سفید شد نصف شکر را در حال همزدن کم کم اضافه کنید و آن قدر بزنید تا کاملا فرم بگیرد.

۳-زرده؛ بقیه شکر و اسانس پسته را با هم زن برقی با هم مخلوط کنید و بعد به روش بنماری دو دقیقه هک بزیند و مراقب باشید زرده ها پخته نشوند.

۴-ژلاتین را در آب سرد ریخته و به روش بنماری حل کنید. خامه قنادی را فرم دهید.

۵-سفیده ها را با لیسک به زرده ها افزوده و آرام و دورانی مخلوط کنید؛ سپس ژلاتین خنک شده؛ پورد پسته و خامه قنادی را اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا یک دست شود.

۶-مخلوط را در قالب سیلکونی مورد نظر ریخته و به مدت ۶ ساعت در فریزر قرار دهید؛ سپس اسپری مخملی سبز به آن بزیند

۷-توجه کنید که دسر ها قبل از سرو باید حدعقل یک ساعت در یخچال باشند.

 

خواص طالبی

طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتاکاروتن بوده که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان بسیار عالی است که از سرطان پیشگیری می کند، کلسترول را کاهش می دهد و درصد بیماری های قلب و عروق را به طرز چشمگیری کم می کند.

این ویتامین در بهبود بینایی و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزنده ای دارد. به علاوه بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می شود. طالبی همچنین حاوی ویتامین ث و علاوه بر آن، مواد مغذی دیگری مثل پتاسیم، اسید فولیک، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های ب۶ است.

وجود مجموعه‌ای از ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه ب در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.

طالبی میوه ای خنک و اشتها آور است و به دلیل دارابودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب، ادرارآور و ملین است.

مصرف این میوه همچنین به افرادی که از کم خونی رنج می برند، توصیه می شود. مطالعات نشان داده است که افرادی که از آسم رنج می برند، در صورت استفاده از میوه هایی که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی می شوند. از این رو مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند، مفید است.

طالبی و گرمک به دلیل دارابودن مقدار زیادی فیبر برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند، مفید است.

همچنین میوه هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و… از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن می کاهند. از آنجا که کلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارابودن مواد مغذی برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارآمدی دارد. البته افرادی که از بیماری قند رنج می برند در مصرف طالبی باید جانب احتیاط را رعایت کنند.

همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه‌هایی مثل خربزه و طالبی دریافته‌اند که پوست این میوه‌ها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه‌ها بسیار توصیه می‌شود.

فواید تغذیه ای طالبی

طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتا کاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می شود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد ولی ۱۲۹% نیاز روزانه ما به ویتامین آ را تامین می کند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.

طالبی یکی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامین ث است. طالبی علاوه بر ویتامین های آ وث حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین های ب۶،ب۳،ب۵ وب۱ است.

منبع: هنر آشپزی

[instalink id=”2″]

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *